vezel hennep

Vezel hennep voor dagelijks gebruik

Nog geen 100 jaar geleden was de teelt van hennep in vele delen van de wereld een belangrijke economische factor en speelde een belangrijke rol in het dagelijks leven van veel mensen. Hennep had een economische status in de samenleving. De afgelopen 80 jaar is in een groot deel van de wereld verboden geweest deze plant te telen. Langzaam ontdekt de mens weer de voordelen van deze plant met z’n vele inhoudsstoffen. De heilzame werking van de Cannabidiol heft de vraag hierna verstrekt. Er zijn dus veel goede redenen om hennep opnieuw in het dagelijks leven te integreren.

1. De hennepindustrie heeft het potentieel om de wereld te veranderen

Hoewel sommige voorspellingen van klimaatdeskundigen voor het jaar 2100 behoorlijk somber zijn, is het nooit te laat, in het belang van milieu, zelf je levensstijl aan te passen voor een betere leefomgeving. . Hennep heeft een enorm potentieel voor het verminderen van de verontreinigende stoffen waarmee we elke dag op onze planeet worden geconfronteerd. Op het gebied van milieu aspecten heeft de hennepindustrie voordelen ten opzichte van haar concurrenten zoals katoen, papier of aardolie. De integratie van hennepproducten in het dagelijks leven is een geweldige manier om de hennepindustrie te ondersteunen en een belangrijke bijdrage te leveren aan de bescherming van het klimaat. Het maakt niet uit of u kiest voor het ene of het andere kledingstuk gemaakt van hennepvezels, of voor hennepzaad en hennepolie in de keuken. Zelfs met CBD-cosmetica of natuurlijke huidverzorgingsproducten, kan men uitdrukking geven aan hoe belangrijk hennep en zijn eigenschappen kunnen zijn voor mens en milieu. En wat is een betere manier dan de hennepindustrie helpen bij deze aankoopbeslissingen?

2. Hennep is goed voor de mens

Je kunt het niet vaak genoeg zeggen. Hennep heeft veel nuttige eigenschappen waar iedereen van kan profiteren. Hennepzaden zijn rijk aan onverzadigde vetzuren, die erg belangrijk zijn voor het menselijk lichaam, bijvoorbeeld bij celvernieuwing, hormoonregulatie of ontstekingsremmend. En omdat ons lichaam deze zelf niet kan produceren, moeten deze vetzuren door het dieet worden toegevoegd. Ze bevatten veel eiwitten en bieden ons een hele reeks voedingsstoffen die onvoldoende aanwezig zijn in andere plantaardige bronnen. Dezelfde omega-vetzuren zijn ook goed voor de huid en hydrateren. Reeds een eetlepel hennepzaad in muesli of smoothie kan een echt wonder zijn. Om nog maar te zwijgen over het nuttige effect van cannabidiol.

3. Consumeer hennep producten

Hennepkleding, hennep als onderdeel van een gezonde voeding, huidverzorgingsproducten die CBD– of hennepzaadolie bevatten, bouw of isolatiematerialen en zelfs bioplastics zijn producten die hennep grondstoffen bevatten.. Dit alles toont ons aan dat hennep een plant is zoals geen andere plant. Zelfs als je niet het type bent van huidverzorgingsproducten en/of gezondsheids producten zoals CBD, zijn er tal van andere hennep- en bedrijfsproducten waarmee je de hennepindustrie kunt ondersteunen.

Door te kiezen voor merken en producten die hennep grondstoffen aanbieden, kunnen wij als consumenten een punt maken, en er zo voor zorgen dat hennep opnieuw een zeer belangrijke grondstof word om een schonere en mooiere wereld en onze toekomstige leefklimaat en zo een duurzaamheids revolutie te initiëren.