Industriële vezel hennep De Peel

vezel hennep Helmond
vezel hennep Helmond
Op deze locatie wordt industriële hennep verbouwd. Met de term industriële of vezel hennep wordt verwezen naar variëteiten die geen psychoactieve werking hebben. De hennep die hier wordt verbouwd wordt geteeld om grondstoffen te maken voor industriële doeleinden.

Hierbij moet je denken aan:
• Vezels; textiel, bouwmaterialen, brandstof en bioplastics
• Hout; cellulose, stalbedekking
• Wortel; bodemverbeteraar, cosmetica
• Zaden; hoogwaardige eiwitten voor high end toepassingen, brandstof, superfood

Het tweede voordeel van biobased materialen als hennep is dat het materiaal gezonder is en zorgt voor een beter binnenklimaat. Verder leggen dergelijke materialen tijdens de groei CO2 vast. Iedere hectare industriële hennep die hier is ingezaaid legt  tijdens de groei 14 ton CO2 vast; dat is een compensatie van 80.000 autokilometers.

Een consortium van telers, verwerkers, marktpartijen en overheid in De Peel heeft zich verenigd om hoogwaardige en betaalbare industriële hennep extracten en producten te produceren en te verwerken.

De Europese Unie (EU) keurt de productie van industriële en vezelhennep goed wanneer het gehalte aan tetrahydrocannabinol (THC), de psychoactieve stof, minder dan 0,2% bedraagt. De hennep die hier verbouwd wordt, op dit stuk landbouwgrond van 5 hectare, is geschikt voor het gebruik voor industriële doeleinden. Deze planten kennen een veelzijdige toepassing op allerlei gebieden.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omni Extract
BioBOost
Food Tech Brainport
Gemeente Helmond
kijk voor producten vervaardigd uit hennep grondstoffen

 
vezel hennep Helmond
vezel hennep Helmond